سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حقانیت شیعه

اجتماعی

حکمتهای امام - حقانیت شیعه

سیدمرتضی ناصری کرهرودی
حقانیت شیعه اجتماعی
  حکمت : 421 
  وَ قَالَ ع : 
إِنَّ اءَعْظَمَ الْحَسَرَاتِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ حَسْرَةُ رَجُلٍ کَسَبَ مَالاً فِی غَیْرِ طَاعَةِ اللَّهِ، فَوَرِثَهُ رَجُلٌ فَاءَنْفَقَهُ فِی طَاعَةِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ فَدَخَلَ بِهِ الْجَنَّةَ، وَ دَخَلَ الْاءَوَّلُ بِهِ النَّارَ.

  و فرمود (ع ): 
بزرگترین حسرتها، در روز قیامت ، حسرت کسى است که در نافرمانى خداوند، مالى گرد آورد و دیگرى آن را به ارث برد و در راه خداى سبحان انفاقش کند و به بهشت رود و آن مرد نخستین را به سبب آن به دوزخ برند.

  حکمت : 422 
  وَ قَالَ ع : 
إِنَّ اءَخْسَرَ النَّاسِ صَفْقَةً، وَ اءَخْیَبَهُمْ سَعْیا، رَجُلٌ اءَخْلَقَ بَدَنَهُ فِی طَلَبِ آمَالِهِ، وَ لَمْ تُسَاعِدْهُ الْمَقَادِیرُ عَلَى إِرَادَتِهِ، فَخَرَجَ مِنَ الدُّنْیَا بِحَسْرَتِهِ، وَ قَدِمَ عَلَى الْآخِرَةِ بِتَبِعَتِهِ.

  و فرمود (ع ): 
زیانکارترین مردم در داد و ستد و نومیدترین آنها در سعى و کوشش ‍ مردى است که جسم خود را در طلب مال فرسوده سازد و قضا او را در رسیدن به خواستهایش یارى نکرده باشد، پس حسرت زده از دنیا برود و با بار گناهانش به سراى دیگر در آید.

  حکمت : 423 
  وَ قَالَ ع : 
الرِّزْقُ رِزْقَانِ: طَالِبٌ وَ مَطْلُوبٌ، فَمَنْ طَلَبَ الدُّنْیَا طَلَبَهُ الْمَوْتُ حَتَّى یُخْرِجَهُ عَنْهَا، وَ مَنْ طَلَبَ الْآخِرَةَ طَلَبَتْهُ الدُّنْیَا حَتَّى یَسْتَوْفِیَ رِزْقَهُ مِنْهَا.

  و فرمود (ع ): 
روزى بر دو گونه است یکى آنکه او تو را طلب مى کند و دیگرى آنکه تو در طلبش هستى . هر که دنیا را طلب کند، مرگ در طلب اوست تا از دنیا بیرونش برد و هر که آخرت را طلب کند، دنیا او را طلب کند و روزیش را بتمامى به او رساند.

  حکمت : 424 
  وَ قَالَ ع : 
إِنَّ اءَوْلِیَاءَ اللَّهِ هُمُ الَّذِینَ نَظَرُوا إِلَى بَاطِنِ الدُّنْیَا إِذَا نَظَرَ النَّاسُ إِلَى ظَاهِرِهَا، وَ اشْتَغَلُوا بِآجِلِهَا إِذَا اشْتَغَلَ النَّاسُ بِعَاجِلِهَا، فَاءَمَاتُوا مِنْهَا مَا خَشُوا اءَنْ یُمِیتَهُمْ وَ تَرَکُوا مِنْهَا مَا عَلِمُوا اءَنَّهُ سَیَتْرُکُهُمْ، وَ رَاءَوُا اسْتِکْثَارَ غَیْرِهِمْ مِنْهَا اسْتِقْلاَلاً، وَ دَرَکَهُمْ لَهَا فَوْتا، اءَعْدَاءُ مَا سَالَمَ النَّاسُ وَ سِلْمُ مَا عَادَى النَّاسُ، بِهِمْ عُلِمَ الْکِتَابُ، وَ بِهِ عَلِمُوا وَ بِهِمْ قَامَ الْکِتَابُ وَ بِهِ قَامُوا، لاَ یَرَوْنَ مَرْجُوّا فَوْقَ مَا یَرْجُونَ، وَ لاَ مَخُوفا فَوْقَ مَا یَخَافُونَ.

  و فرمود (ع ): 
دوستان خدا کسانى اند که به باطن دنیا نگریستند، در حالى که ، دیگران به ظاهر آن مى نگرند. آنان به کار آخرت پرداختند، در حالى که ، دیگران به کار دنیا پردازند. از دنیاى خود دور کردند، آنچه را که مى ترسیدند، سبب هلاکتشان شود و ترک کردند، آنچه را که مى دانند که سرانجام ترکشان خواهد کرد. بهره مند شدن فراوان دیگران را از دنیا، بیمقدار شمردند و به دست آوردنش را با از دست دادن آن یکى دانستند. با آنچه مردم دیگر دوست هستند، دشمن اند و با آنچه مردم دیگر دشمن اند، دوست هستند. قرآن به آنان دانسته شد و خود داناى آن هستند. کتاب خدا به ایشان بر پاست و آنان به کتاب خدا بر پایند. بیش از آنکه بدان امید بسته اند، نمى بینند و از چیزى ، جز آنچه باید از آن بترسند، نمى ترسند.

  حکمت : 425 
  وَ قَالَ ع : 
اذْکُرُوا انْقِطَاعَ اللَّذَّاتِ، وَ بَقَاءَ التَّبِعَاتِ.

  و فرمود (ع ): 
به پایان رسیدن خوشیها و برجاى ماندن عواقب ناگوارشان را همواره به یاد داشته باشید.

  حکمت : 426 
  وَ قَالَ ع : 
اخْبُرْ تَقْلِهِ
قال الرضى :
وَ مِنْ النَّاسِ مَنَْیْروِی هذا لِرسُولِ، ص وَ مِمَّا یُقَوَّی اءنَّهُ مِنْ کَلام اءمیر المؤ منین ع ، ما حَکاهُ ثَعْلَبُ قالَ: حَدِّثنا ابنُ الا عرابی قالَ: قالَ الماءمُون : لو لا اءنَ عَلیَا ع ، قالَ: اخْبُرْ تَقْلِه ، لَقُلْتُ اءنَا: اِقْلِهْ تَخْبُرْ.

  و فرمود (ع ): 
امتحان کن تا دشمن گردى .
رضى گوید :
بعضى این عبارت را به رسول الله (ع ) نسبت داده اند. ولى از دلایلى که نسبتش را به على (ع ) قوت مى بخشد، مطلبى است که ثعلب از ابن الاعرابى روایت کرده که مى گوید ماءمون مى گفت که اگر على نگفته بود (اخبر تقله ) من مى گفتم (اقله تخبر) با آنها دشمنى کن تا امتحانشان کرده باشى .

  حکمت : 427 
  وَ قَالَ ع : 
مَا کَانَ اللَّهُ لِیَفْتَحَ عَلَى عَبْدٍ بَابَ الشُّکْرِ وَ یُغْلِقَ عَنْهُ بَابَ الزِّیَادَةِ وَ لاَ لِیَفْتَحَ عَلَى عَبْدٍ بَابَ الدُّعَاءِ وَ یُغْلِقَ عَنْهُ بَابَ الْإِجَابَةِ وَ لاَ لِیَفْتَحَ عَلَى عَبْدٍ بَابَ التَّوْبَةِ وَ یُغْلِقَ عَنْهُ بَابَ الْمَغْفِرَةِ.

  و فرمود (ع ): 
نشود که خدا در شکر را به روى بنده اى بگشاید، در حالى که ، در افزون شدن نعمت را به رویش بسته باشد. و نشود که در توبه را بگشاید، در حالى که ، در آمرزش را بسته باشد.

  حکمت : 428 
  وَ قَالَ ع : 
اءَوْلَى النَّاسِ بِالْکَرَمِ مَنْ عُرِقَتْ فِیِهِ الْکِرَامُ.

  و فرمود (ع ): 
شایسته ترین مردم به کرم ، کسى است که به گوهر کریمتر باشد.

  حکمت : 429 
  وَ سُئِلَ منه ع : اءَیُّمَا اءَفْضَلُ: الْعَدْلُ، اءَوِ الْجُودُ؟ فَقَالَ ع : 
الْعَدْلُ یَضَعُ الْاءُمُورَ مَوَاضِعَهَا، وَ الْجُودُ یُخْرِجُهَا عَنْ جِهَتِهَا، وَالْعَدْلُ سَائِسٌ عَامُّ، وَالْجُودُ عَارِضٌ خَاصُّ، فَالْعَدْلُ اءَشْرَفُهُمَا وَ اءَفْضَلُهُمَا.

  از آن حضرت پرسیدند که کدام یک از این دو برترند عدالت یا بخشندگى فرمود:  
عدالت ، هر چیز را به جاى خود مى نهد و بخشندگى آن را از جاى خود بیرون مى نهد. عدل ، نگاهدارنده همگان است و بخشندگى ، تنها کسى را در بر مى گیرد که بخشش نصیب او شده . پس ، عدالت از بخشندگى شریفتر و برتر است .

  حکمت : 430 
  وَ قَالَ ع : 
النَّاسُ اءَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا.

  و فرمود (ع ): 
مردم دشمن چیزهایى هستند که نمى دانند.



تاریخ : دوشنبه 89/6/29 | 11:29 عصر | نویسنده : سیدمرتضی ناصری کرهرودی | نظرات ()
.: Weblog Themes By Slide Skin:.